You have voted successfully!

You have already voted!

There is no vote!

You have voted successfully!

Click here to share your all-star selection on facebook!
Remember to use #bnlallstars2020
‌​Share

You have already voted!

Not all fields are filled!

NHV BHB VHV LFH EHF

handbaltv
Twitter Facebook Instagram

vervolgfoto

Bocholt verliest eerste punt

Verslag BNL Ach. Bocholt - Lions

Het duel tussen Bocholt en Lions was weer een spektakel van formaat, met een volle Damburg als getuige. Lions opende de score via Stavast en liet Bocholt een tijdlang achtervolgen met goals van oa. Wout Winters, Roel Valkenborgh en Brecht Wertelaers. Baart zette na een gemiste strafworp van Bocholt de 5-8 op het bord, maar toen namen onze Heren het commando in handen en hetzelfde Bocholter trio aangevuld met Evert Kooijman, deed Bocholt naar 11-9 snellen. Lions maakte echter gelijk via Steins en Schmeits en op de koop toe wist Bocholt de eerste overtalperiode niet te verzilveren. Bij de tweede tijdstraf voor Lions was Bocholt gelukkig beter bij de les en Damian Kedziora maakte er 13-11 van. De tweepuntenkloof haalde net de rust dankzij een redding van Clem Leroy een streep van Wout Winters vlak voor het rustsignaal: 16-14.

Onder impuls van Serge Spooren en Roel Valkenborgh kon Bocholt na de rust nog ietsje verder uitlopen (21-17) maar het kanon van Jasper Adams was stilaan opgewarmd en deze milderde tot 23-21. Het was nu alle hens aan dek bij onze Heren, die last hadden met de hogere dekking van de bezoekers die er via Janssen, Steins en Heijnen snedig uitkwamen: 25-25 iets na drie kwartier handbal. Bocholt bleef via Wout Winters, Serge Spooren en Martijn Meijer nog aan de goede kant van de score, maar Adams vond nog steeds vlot het net en Ramos stak nu ook de neus aan het venster. Bocholt – dat Roelants trouwens opnieuw in de strijd kon gooien - miste in ondertal een kans op 30-28 en vervolgens deden Steins op de strafworplijn en Ramos een gooi naar de zege: 29-30 met nog 2.5 minuut op de klok. Evert Kooijman maakte gelijk, maar Heijnen deed Lions weer overnemen. Bocholt kwam al een tijdje moeilijk tot scoren en Lions lukte het in de laatste twee minuten van deze bloedstollende wedstrijd ook niet meer (wat een save van Bjorn Alberts!), zodat koele kikker Serge Spooren met een lobje op 59’54’’ toch nog een punt in Bocholt hield: 31-31!

 

Bocholt en Lions moesten beiden tevreden zijn met een punt en een verdiend applaus van het talrijk opgekomen publiek. Lions (9 ptn) klimt alleen naar plek 4 maar blijft dus op 6 punten van leider Bocholt (15ptn) staan. Visé (14 ptn) profiteerde immers ook niet van het Bocholter verliespuntje (om terug co-leider te worden), want het bleef voor de tweede keer op rij steken op een puntendeling en zag NeLo bijna meer afnemen. Winnaar van het weekend is dus Aalsmeer, dat na winst tegen Volendam steviger derde staat (11ptn) en iets dichter op de Luikse huid zit. Tongeren (8ptn) verloor van Bevo, dat zijn opmars in het klassement verder zet: het nadert de Eburonen en Volendam tot op één punt en is slechts één zege verwijderd van Lions. Quintus haalde zijn eerste punten van het seizoen bij Hurry Up en daarnaast won Hasselt van Sasja; de Antwerpenaren misten dus de kans om niet meer de 6e Belgische ploeg in de rangschikking te zijn en Hasselt haalt NeLo (beiden 7 ptn) bij en is maar één punt verwijderd van Tongeren. Het blijft immers ook belangrijk om bij de eerste 4 Belgische ploegen te zijn om te kunnen strijden om de landstitel en degradatieduels te vermijden. Bocholt hoeft daar op dit moment niet mee bezig te zijn, maar heeft met de komende week (en de 2 erna) genoeg aan het hoofd: woensdag de vervelende verplaatsing naar Sasja en zondag het bezoek van de Spanjaarden van Liberbank Cuenca. Forza Bocholt!

Tussenstanden :
10 min: 4-6
20 min: 11-10
30 min: 16-14
40 min: 23-21
50 min: 26-25
60 min: 31-31

Bocholt:  Alberts, Gijbels, Leroy, Wertelaers 5, Winters 7, Kooijman 4, Cremers, Koninkx, Spooren 5, Valkenborgh 5, J. Lamers, Driesen, Roelants, Damian Kedziora 4(1), Meijer 1

 

Back to the match-reports

© BENE-LEAGUE 2020 | Disclaimer | Contact | Privacy and Cookies |
THE OFFICIAL WEBSITE OF BENE-LEAGUE HANDBALL