You have voted successfully!

You have already voted!

There is no vote!

You have voted successfully!

Click here to share your all-star selection on facebook!
Remember to use #bnlallstars2020
‌​Share

You have already voted!

Not all fields are filled!

NHV BHB VHV LFH EHF

handbaltv
Twitter Facebook Instagram

vervolgfoto

Bocholt wint in Aalsmeer

Verslag BNL Aalsmeer – Ach. Bocholt

Bocholt rondt moeilijke kaap

De thuisploeg startte gezwind en Trainavicius en Bottinga maakten de plaatselijke intenties duidelijk: 2-0. Bocholt – zonder de zieke Damian Kedziora – maakte gelijk via Roel Valkenborgh en Wout Winters. Onze uitstekend keepende doelman Clem Leroy stopte vervolgens een strafworp en keepte verder trouwens ook een dijk van een wedstrijd (ondanks twee ongelukkige ballen in het aangezicht). Het tempo lag hoog en doelpunten wisselden elkaar snel af, met Aalsmeer aan de goede kant van de score; Joren Lamers (Jeroen Langens voor Aalsmeer TV) kon echter doen aansluiten: 5-4. Bocholt moest nog een tijdje achtervolgen maar rond het kwartier vonden Evert Kooijman (met een zuivere hattrick) en Brecht Wertelaers het welletjes en draaiden de rollen om. Met nog een doelpunt van Roel Valkenborgh er in laatste instantie bij, ging Bocholt met 13-15 de kleedkamer in.

Aalsmeer zette in het begin van de tweede helft alle zeilen bij en Dekker en cirkelloper Benghanem bogen de achterstand weer om: 21-20. Serge Spooren en Brecht Wertelaers deden echter weer haasje over tot 23-26 maar Bocholt was duidelijk pas zeker van de zege als er werd afgefloten. Van Dijk maar vooral Aalsmeers topschutter Trainavicius poeierden de ene na de andere bal binnen en keeper Birjovanu maakte zijn reputatie waar. Maar enkele moeilijke ballen van onze Bocholter uitblinker Evert Kooijman (11 doelpunten!) en een zuivere strafworp van Roel Valkenborgh voor 29-31 zorgden ervoor dat Aalsmeer niet meer verder kwam dan aansluiten. Dat was ook te danken aan de ingevallen Bjorn Alberts, die met enkele onwaarschijnlijke stops de thuisaanhang tot wanhoop dreef. De laatste twee minuten waren echter niet voor hartlijders. Aalsmeer kwam op 31-32 en aan beide kanten ging een aanval de mist in. Bart Lenders nam een time-out op 20 seconden voor tijd om de Aalsmeerse mandekking even te storen en zijn troepen op hun taken te wijzen. Het liep ei zo na nog mis toen Aalsmeer een mindere pas onderschepte maar dit werd gelukkig onmiddellijk rechtgezet. De thuisverdediging liep uit positie en zo scoorde Bocholt alleen voor doel nog 31-33.

Twee kostbare punten werden zo behaald en Bocholt blijft foutloos samen met Visé op kop van de rangschikking, met al vier punten voorsprong op het trio Volendam-Tongeren-Lions. Komend weekend reizen onze Heren naar Quintus en dan volgt de interlandbreak. Forza Bocholt!

Tussenstanden :
10 min: 6-4
20 min: 9-10
30 min: 13-15
40 min: 21-20
50 min: 26-28
60 min: 31-33

Bocholt:  Alberts, Gijbels, Leroy, Wertelaers 6, Winters 6, Kooijman 11, Cremers, Koninkx, Spooren 3, Valkenborgh 6(1), J. Lamers 1, Driesen, Roelants, Meijer

 

Back to the match-reports

© BENE-LEAGUE 2020 | Disclaimer | Contact | Privacy and Cookies |
THE OFFICIAL WEBSITE OF BENE-LEAGUE HANDBALL