You have voted successfully!

You have already voted!

There is no vote!

You have voted successfully!

Click here to share your all-star selection on facebook!
Remember to use #bnlallstars2020
‌​Share

You have already voted!

Not all fields are filled!

NHV BHB VHV LFH EHF

handbaltv
Twitter Facebook Instagram

vervolgfoto

Bocholt wint in Hasselt

Op zaterdag 28 september kwam Achilles Bocholt langs in de Alverberg in de BENE-League. Hasselt behaalde 2 punten uit 4 wedstrijden, waarvan 3 thuiswedstrijden. Tijd voor de Initianen om punten in eigen huis te pakken dus - tegenstander was huidig bekerhouder, Belgisch én BENE-Leaguekampioen Achilles Bocholt.

In een leuke eerste helft gingen beide ploegen er meteen vol voor. Aan Hasseltse kant scoorden De Beule en Van der Goten, terwijl aan de overkant Kooijman en Spooren een gesel bleken voor de defensie. Hasselt nam de leiding, maar zag Bocholt er in de 14de minuut over gaan: 8-9. De Hasseltse aanval stokte en ook de verdediging zakte ineen. Het ging van 9-12 na 17 minuten naar 10-16 na 21 minuten. Deze kloof leek uiteindelijk ook tijdens de rust op de bordjes te gaan staan, maar dat was buiten Buciuman gerekend. Met 3 doelpunten bracht hij Hasselt tot een 16-20 ruststand.

Hasselt miste de kans om Bocholt meteen bij de keel te grijpen in de tweede helft. De gasten liepen uit tot 18-24 na 38 minuten, maar Van Criekinge bracht Hasselt eigenhandig terug tot op 4 doelpunten. De Initianen bleven echter te slordig om het Bocholt echt lastig te maken. Mirosavljevic, Van der Goten en Abadie maakten nog enkele knappe doelpunten, maar de brede kern van Bocholt bleef vlot scoren. Bij 28-35 was het over en uit voor de Hasselaren. Eindstand: 30-37.

Volgend weekend trekt Initia richting Sporting Pelt in een nieuwe Limburgse derby!

Hubo Initia Hasselt: Plessers, Kelchtermans 1, Buciuman 3, Stulens, Schruers, Van der Goten 3, Leckebusch, Mirosavljevic 4, Meulders 1, Gijs 3, Van Criekinge 4, Vossen 3, De Beule 4, Abadie 4, Boiten

Back to the match-reports

© BENE-LEAGUE 2020 | Disclaimer | Contact | Privacy and Cookies |
THE OFFICIAL WEBSITE OF BENE-LEAGUE HANDBALL