You have voted successfully!

You have already voted!

There is no vote!

You have voted successfully!

Click here to share your all-star selection on facebook!
Remember to use #bnlallstars2020
‌​Share

You have already voted!

Not all fields are filled!

NHV BHB VHV LFH EHF

handbaltv
Twitter Facebook Instagram

Bocholt wint leuke derby

Bocholt wint leuke derby

Verslag BNL Ach. Bocholt-Sporting NeLo

Het beloofde een stevig treffen te worden tussen Bocholt en NeLo, maar in de eerste vijf minuten was het al Bocholt wat de klok sloeg. Doelman Clem Leroy bleef pakken en ondanks weerwerk van Polfliet in het Sporting-doel, ging het naar 5-0 via oa Evert Kooijman en Damian Kedziora. NeLo had een time-out nodig om van deze blitz te bekomen en herstelde stilaan het verdedigende evenwicht, waardoor in de 5 minuten erna slechts één doelpuntje te noteren viel, van Tasevski voor NeLo: 5-1. Deze vierpuntenkloof bleef constant, met Jerry en Tasevski die NeLo van doelpunten voorzagen en Roel Valkenborgh, Wout Winters en Damian Kedziora die dat voor Bocholt deden. Bij 11-7 kon Bocholt te weinig profiteren van 4 bijna aaneensluitende minuten overtal en dat brak zuur op. Een strafworp werd gemist en Denert en Cnyrim deden NeLo naderen tot 14-12, dat op zijn elan doorging en vlak voor de rust via Jerry de aansluiting maakte: 15-14.

Evert Kooijman opende de debatten in de tweede helft maar NeLo was beter bij de les en ging via 3x Vansloot erop en erover: 18-19. Vervolgens kreeg NeLo een tijdstraf maar dat brak de ban voor Bocholt niet echt, want de bijbehorende strafworp werd gemist. Even later kon Bocholt wel profiteren van nieuw overtal en leek de trein weer vertrokken via Wout Winters, die er 21-19 van maakte. Jerry en Schroder lieten echter niet af en David Polfliet weerde zich in het Neerpelter doel zoals vanouds, met een derde geneutraliseerde Bocholter strafworp op zijn naam. Na 43 minuten stond het via Denert (in Neerpelter overtal) 24-23. Het had NeLo echter krachten gekost terwijl Bocholt na de omgezette strafworp van Martijn Meijer terug vleugels kreeg en via Wout Winters en Damian Kedziora naar 29-24 snelde. Tasevski en topschutter Jerry (11 doelpunten, tegenover 10 voor Damian Kedziora bij Bocholt) deden nog wat ze konden, maar Martijn Meijer, Damian Kedziora en Evert Kooijman profiteerden van het hoge tempo dat Bocholt zijn moegestreden tegenstander kon opleggen. NeLo speelde nog ‘va banque’ met zeven veldspelers maar Evert Kooijman profiteerde tweemaal van het lege doel zodat de score weer hoog uitviel, aan twee zijden trouwens: 38-32 overwinning voor Bocholt.

Onze Heren ronden dus een lastige klip en blijven met 6 op 6 bovenaan staan, geflankeerd door Visé, dat bij Sasja ging winnen. Aalsmeer lost de rol met één puntje door een gelijkspel bij Hasselt en telt 5 punten. Daarachter volgen met 4 punten Volendam, dat uithaalde tegen Quintus, en Tongeren, dat op bezoek bij de Lions ging winnen met het kleinste verschil. De tweede nederlaag voor Lions op rij en daardoor in de ranking in het gezelschap van NeLo, Sasja en Hurry-Up, dat Bevo versloeg waardoor de ploeg uit Panningen samen met Quintus puntenloos blijft.

Voor Bocholt volgt nu een drukkere week, met op donderdag 4 oktober het bezoek van Hasselt en drie dagen later de Europese heenwedstrijd  bij het Luxemburgse Kjaerjeng. Twee wederom stevige wedstrijden, maar onze Heren lijken er klaar voor! Forza Bocholt!

Tussenstanden :
10 min: 5-1
20 min: 11-7
30 min: 15-14
40 min: 23-21
50 min: 29-25
60 min: 38-32

Bocholt:  Alberts, Leroy, Wertelaers 2, M. Lamers, Winters 7, Kooijman 8, Cremers, Koninkx, Spooren 1, Valkenborgh 6, J. Lamers, Driesen, Roelants, D. Kedziora 10(1), Meijer 4(1)

Back to the match-reports

© BENE-LEAGUE 2020 | Disclaimer | Contact | Privacy and Cookies |
THE OFFICIAL WEBSITE OF BENE-LEAGUE HANDBALL