You have voted successfully!

You have already voted!

There is no vote!

You have voted successfully!

Click here to share your all-star selection on facebook!
Remember to use #bnlallstars2020
‌​Share

You have already voted!

Not all fields are filled!

NHV BHB VHV LFH EHF

handbaltv
Twitter Facebook Instagram

vervolgfoto

OCI-LIONS kruipt door het oog van de naald

In de uitwedstrijd medio september – het was pas de derde competitieronde – pakte OCI-LIONS nogal tamelijk fortuinlijk de dubbele punten in Hasselt: 31-30. Eenzelfde scenario bleek ook ditmaal in Sittard het geval te zijn. De twee punten bleven, zij het met hangen en wurgen, ook deze keer in de tas van de Sittardse ploeg: 27-25.

Een vertekend beeld op de ranglijst, dit Hasselt dat met slechts negen punten onderin bengelt. Vorig seizoen ternauwernood het vege lijf gered, nu dreigt men weer in de play-downs terecht te komen. Maar de Belgen gaven vanaf het eerste fluitsignaal een duidelijk teken naar LIONS: we vechten voor ieder doelpunt! LIONS kwam moeilijk op gang, was aanvallend tamelijk slordig in de passing en afwerking en dat gaf de gasten hoop. Magere scores door beide teams na een kwartier: 4-3. Vijf minuten later nog niet veel verbetering: 7-6. Bij Hasselt drong zich met name de Fransman Quentin Abadie (10 treffers) op, zijn manier van spelen en afwerken bezorgde LIONS grote problemen.

Ids Eussen loste op rechts Joris Baart af die vooralsnog met één schamele treffer niet echt in de wedstrijd zat. De jonge Eussen gaf meteen zijn visitekaartje af met twee knappe treffers voor 6-6 en 9-9. Kort voor de pauze (9-11) leek alles richting de gasten te kantelen maar de eindsprint van de thuisploeg was dik in orde: 14-12.

Ook na de pauze bleven de beide ploegen in elkaars nabijheid. Zes keer kwam er een gelijke tussenstand op de bordjes, maar in het slotkwartier was een versnelling van OCI-LIONS goed voor het grootste verschil in deze wedstrijd: 23-19. Vreemd was het 23e doelpunt van Joris Baart die, in balbezit, aan een soort halve marathon begon en onderweg ‘vergat’ een dribbel te gebruiken. Tot – terechte – woede van Hasselt-coach Jo Delpire keurde het arbitrale duo die cruciale treffer goed en bediende Delpire prompt op een gele prent. Overdone!

Diezelfde Baart was inmiddels uit zijn schulp gekropen en tekende in dit deel van de wedstrijd voor vier treffers binnen vijf minuten: 24-20. Waar iedereen dacht dat LIONS de buit binnen had, sloeg coach Delpire aan het wisselen: De Beule en de teleurgestelde Vossen eruit, jonkies erin. LIONS dreigde ineens de grip te verliezen, coach Jauernik moest in de time out met zijn ploeg om de boel te resetten. Jasper Adams begreep de boodschap: 25-22. Maar via de onberekenbare Abadie en Stijn Gijs trok Hasselt weer bijna gelijk: 25-24. Aanvoerder Ivo Steins benutte snoeihard een pingel in de kruising (26-24) maar het antwoord kwam opnieuw van Gijs vanaf de cirkel: 26-25. Zenuwslopend, wel of geen punt, wel of geen zege. Het duel kon nog alle kanten op.

Opnieuw had Jauernik een gesprek met zijn ploeg nodig om, nu met meer stemverheffing, de boel op scherp te houden. Joris Baart kreeg, in dit geval terecht, een loopfout aangesmeerd. Tijd voor Delpire om veertig seconden voor tijd ook zijn laatste groepsgesprek te houden. Maar Abadie miste, het man-to-man verdedigen bood geen soelaas meer en Jasper Adams maakte in ‘the buzzer’ de 27e.

Doelpunten: Jasper Adams 6, Joris Baart 6, Rob Schmeits 4, Ivo Steins 3, Lino Janssen 2, Pieter Strauven 2, Ids Eussen 2, Luca van Straaten 1, Martijn Kleijkers 1.

 

Back to the match-reports

© BENE-LEAGUE 2020 | Disclaimer | Contact | Privacy and Cookies |
THE OFFICIAL WEBSITE OF BENE-LEAGUE HANDBALL