You have voted successfully!

You have already voted!

There is no vote!

You have voted successfully!

Click here to share your all-star selection on facebook!
Remember to use #bnlallstars2020
‌​Share

You have already voted!

Not all fields are filled!

NHV BHB VHV LFH EHF

handbaltv
Twitter Facebook Instagram

OCI-LIONS wint thuis van Volendam

OCI-LIONS wint thuis van Volendam

Nadat vorige week in een bloedstollende wedstrijd tegen SG Handbal Westwien de tweede ronde van de EHF Cup werd bereikt na het beter benutten van strafworpen, werd vandaag Volendam aan de zegekar gebonden.

Beide teams gingen voortvarend van start, 3-3 en binnen 10 minuten stond het al 7-4 in het voordeel van de OCI-LIONS. Lino Janssen, Ivo Stein en João Ramos wisten het doel goed te vinden. In de eerste helft werd er zeer snel door beide teams gespeeld. De doelmannen van Limburg LIONS waren goed op dreef. Luuk Hoiting moest het doel verlaten door een bal tegen zijn hoofd. Rudi Schenk pakte het heel goed op en stopte de nodige ballen.

Ook waren er goede intercepties van Ivo Steins en Roel Adams, Rob Schmeits wist uit zo’n tegenaanval het mooiste doelpunt van de match te scoren, hij passeerde Gerrie Eijlers met een mooie draaibal en scoorde de 13-7, de 6 doelpunten voorsprong konden niet worden vastgehouden, de rust stand was 17-13.

In de tweede helft maakte Pieter Strauven zijn opwachting, het postuur van Luc Steins en de haardracht van Joris Baart, een opvallende verschijning. OCI-LIONS kon volop doorwisselen. Volendam kreeg in het begin van de tweede helft meteen 2 strafworpen die benut werden door Igor Mrsulja. Ivo Steins counterde meteen tegen met 2 doelpunten, het verschil was weer 4. Volendam wist een keer de gelijkmaker te scoren 20-20, maar verder liet Limburg LIONS het niet komen, mede door fantastisch keepers werk van Luuk Hoiting.

OCI-LIONS had de hele wedstrijd onder controle. Volendam kwam inderdaad even terug maar moest al snel weer tegen een 4 doelpunten achterstand aankijken. Peter Portengen zei na afloop van de wedstrijd “dat het erg veel kracht kost als je moet terug komen van 4 doelpunten. OCI-LIONS was over de gehele wedstrijd beter”.

De eindstand werd 32-27 een prachtig begin van wat een mooi seizoen gaat worden, wat ook nog opviel is, dat 10 verschillende spelers wisten te scoren, topscorer en Man of the Match werd aan LIONS kant Joris Baart, bij Volendam werd Floran Bauget gekozen.

Doelpuntenmakers OCI-LIONS: Joris Baart 7, Ivo Steins 5, Jasper Adams en Joao Ramos 4, Serge Heijnen 3, Rob Schmeits, Kai Feldman, Lino Janssen en Bram Versteegden 2, Luca van Straaten 1.

Voor KRAS/Volendam scoorden: Igor Mrsulja 5, J. Beemsterboer en F. Bauget 4, T. Claessens, Z. Curic, S. Visser, J. Baijens, L. van Schie en M. Roos 2, Robin Janssen en Leon Geus 1.

 

 

Back to the match-reports

© BENE-LEAGUE 2020 | Disclaimer | Contact | Privacy and Cookies |
THE OFFICIAL WEBSITE OF BENE-LEAGUE HANDBALL