You have voted successfully!

You have already voted!

There is no vote!

You have voted successfully!

Click here to share your all-star selection on facebook!
Remember to use #bnlallstars2020
‌​Share

You have already voted!

Not all fields are filled!

NHV BHB VHV LFH EHF

handbaltv
Twitter Facebook Instagram

vervolgfoto

Opluchting bij Sporting : 23-28 winst bij Tongeren

De eerste uitoverwinning is een feit! En het is een belangrijke! We halen 3 op 4 en als we volgende week thuis het sterke Bevo kunnen kloppen, mogen we spreken van een mooi reeksje.
Sporting morste in de beginfase teveel met de kansen en thuisspeler Pepels bleek in die eerste fase een moeilijk te stoppen projectiel! Hij scoorde 5x vanavond, maar allemaal in de eerste helft. Zo bleef Tongeren op voorsprong (6-4 na 10m). De niet helemaal fitte Philippe Cnyrim speelde op halve kracht maar dat was toch voldoende om te scoren voor zijn team, net als David Denert. Hij zette zijn strafworpen feilloos om. Tongeren kwam handen en voeten te kort en on enkel afstoppen met 2-minuten fouten. Sporting nam het commando over tussen de 15e en 25e minuut legde het de basis voor de overwinning. Via Tasevski en Denert liepen we tot 4 doelpunten uit (9-10 na 20m en 9-13 na 24m). Serekidis kon met enkele verrassende schoten de 12-15 ruststand vast leggen. In de tweede helft kwam Tongeren het beste uit de startblokken. De kloof werd terug 1 doelpunt maar 3 doelpunten van Jerry brachten terug orde op zaken (16-18 na 40m) maar die voorsprong werd steeds groter. De dekking deed het uitstekend, eerst een 6-0 dekking en daarna een 5-1. Ook Thijs Van Leeuwen pakte enkele belangrijke ballen. In aanval scoorde Cnyrim vlotjes op tegenaanval en ook Schroeder werkte hard en wrong zich voorbij zijn verdediger om vervolgens te scoren 18-24 na 50m. Hoog tijd voor de nog steeds licht geblesseerde Cnyrim om definitief naar de kant te gaan. De dekking bleef haar werk doen en Tongeren werd er zowaar een beetje apathisch van, behalve de speaker dan (of was het een DJ?). Tongeren kon in de slotfase nog iets milderen maar kon niet vermijden dat Sporting terecht met 23-28 won. Daar konden de 4-minuten straf voor Devisch en daarna ook voor Jerry niets aan veranderen.
Fact-check: we krijgen vorige week slechts 25 en deze week slechts 23 doelpunten binnen! Dat is wat we nodig hebben om wedstrijden te winnen. Benieuwd of we dat ook kunnen tegen Bevo volgede week.
 
Tongeren: De Knegt, Stanojlovic, Gille, Devisch 2/1, Antic 2, De Kuyper 3, Glorieux 2/1, Pepels 5, Danse 1, Gevers 4, Glessner, Seirekidis 3, Op t Veld, D’Hanis 1.
Sporting NeLo: Polfliet, Van Leeuwen, Van Sloot 1, Barnyak, Jerry 5, Tasevski 3, Schroeder 4, Cnyrim 4, Vandebeeck L, Follon, Schoenaker 2, Denert 9/5.
SR’s Weijmans en Wolbertus

Back to the match-reports

© BENE-LEAGUE 2020 | Disclaimer | Contact | Privacy and Cookies |
THE OFFICIAL WEBSITE OF BENE-LEAGUE HANDBALL