You have voted successfully!

You have already voted!

There is no vote!

You have voted successfully!

Click here to share your all-star selection on facebook!
Remember to use #bnlallstars2020
‌​Share

You have already voted!

Not all fields are filled!

NHV BHB VHV LFH EHF

handbaltv
Twitter Facebook Instagram

Sporting NeLo pakt 2e uitoverwinning, zij het nipt in Quintus 29-30

Sporting NeLo pakt 2e uitoverwinning, zij het nipt in Quintus 29-30

Met bloed, zweet en tranen... Het galmde uit de boxen van het cafetaria in een typisch Hollands sfeertje. Quintus is een club die handbal ademt. De dames die voor ons speelden staan in de top van het klassement en trekken er meer supporters dan de heren. De wedstrijd werd een exacte kopie van onze wedstrijd vorig jaar die toen met 26-25 eindigde in het voordeel van Quintus. Ook nu staat Quintus weer stijf onderaan en opnieuw beleefde Sporting er een moeilijke avond; Quintus ligt ons gewoon niet! Geen excuus maar toch woog de blessurelast weer zwaar door. Doelman Thijs Van Leeuwen kon niet beginnen aan de wedstrijd en ook voor Andreas Kittel was de vrijdagtraining niet van die aard om al te kunnen spelen. Een domper was dat! Daan Versleeuwen kon nog maar met mondjesmaat gebracht worden en zou in de tweede helft zijn rentree vieren met 3 doelpunten uit zijn sterke linkerarm!
Niet dat Quintus onderschat werd! Want we startten met een droge 0-5 voorsprong! Robin Schoenaker was in snelheid niet af te stoppen en ook David Denert deed zijn duit in het zakje. Via 1-5 (10m) wisselde Quintus zijn team vlotjes door en knabbelde aan de achterstand. Van den Driest plaagde onze hoekverdedigers en kreeg meermaals een strafworp en een 2-minuten straf uitgelokt, als hij zelf al niet scoorde! Zo herstelde Quintus stilaan het evenwicht in de wedstrijd hoewel de score in Neerpelter voordeel bleef: 7-11 na 20m. Tot overmaat van ramp viel onze enige overgebleven rechterhoekspeler, Philippe Cnyrim, ook geblesseerd uit om niet meer terug te keren in de wedstrijd. Vandebeeck, die goed in de wedstrijd zat, schoof een plaatsje op maar Quintus rook bloed! Het gewonde dier was kwetsbaar en Vollebregt nam zijn team op sleeptouw. In de laatste minuten scoorde hij dat het een lieve lust was, ook op strafworp waarvan Quintus er in totaal 8 zou krijgen (tegen 3 voor Sporting NeLo). Quintus knokte zich nog voor rust langszij: 14-14 halfweg.
In de tweede helft was het knokken geblazen en steeds stuivertje wisselen. Eerst Quintus voorop 16-14, dan weer NeLo: 20-21 (20m). Ephrahim Jerry ging zich duidelijk met de zaken bemoeien. Hij speelde ‘indiaantje’ in de verdediging en hield zo de schutters meer op afstand, nu geruggesteund door doelman Van Leeuwen die Polfliet was komen vervangen. In aanval hadden we in de eerst ehelft nog geen streepjes mogen trekken achter de naam van Jerry maar in de tweede helft mochten we dat 6x. Ook Versleeuwen had zich tijdens de rust goed opgewarmd en mocht zo invallen. Daan mist wedstrijdritme maar zijn goeie arm heeft hij nog altijd! Hij scoorde 3 belangrijke doelpunten en komt zo stilaan weer in beeld. Ook Vandebeeck kwam goed naar binnen vanop hoek en scoorde mooie doelpunten. Hij moest nog wel snel even genaaid worden aan een hoofdwonde maar kon even later terug aanpikken. Sporting bleef nipt voor (25-26 na 50m) maar Quintus loste niet. Met 29-29 na 57’30” gooide Quintus alles in de strijd en speelde 7-6 (zonder keeper). Het scoorde echter niet en na een rondje time-outs scoorde Jerry 29-30. de laatste aanval was voor Quintus meer het schot van Dofferhof werd door de dekking en doelman Van Leeuwen onschadelijk gemaakt. Zo brengt Sporting 2 belangrijke doelpunten mee uit Quintus en heeft het na afsluiten van de heenronde 11 punten uit 11 wedstrijden! Nipt geslaagd zouden ze in t college zeggen! En ruimte voor verbetering is er ook maar dat is logisch met de blessurelast die we al gekend hebben. Volgende week start de terugronde al en wel tegen Nederlands kampioen Aalsmeer dat net zoals Sporting NeLo vorige week een thuisnederlaag tegen Bevo moest incasseren!
Hopelijk recupereren we enkele spelers zodat we 60 minuten vol kunnen gaan!
 
Quintus: De Koning, Obbens, Dofferhof, Vollebregt 11/7, de Vreede 1, de Vette 2, C de Bakker 2, de Maat, de Jong, Boers 1, Verbraeken 2, Van Ravesteijn 2, R de Bakker, Vermeer 1, van den Driest 6.
NeLo: Van Leeuwen, Polfliet, Barnyak, Follon, Cnyrim, Versleeuwen 3, Jerry 6, Vandebeeck 4, Schoenaker 7, Denert 6/3, Tasevski 2, Vansloot 2.
SR’s: Tanasescu en Van Kessel

Back to the match-reports

© BENE-LEAGUE 2020 | Disclaimer | Contact | Privacy and Cookies |
THE OFFICIAL WEBSITE OF BENE-LEAGUE HANDBALL