You have voted successfully!

You have already voted!

There is no vote!

You have voted successfully!

Click here to share your all-star selection on facebook!
Remember to use #bnlallstars2020
‌​Share

You have already voted!

Not all fields are filled!

NHV BHB VHV LFH EHF

handbaltv
Twitter Facebook Instagram

vervolgfoto

Sporting omzeilt moeilijke klip in Sasja: 23-26 winst

Belangrijke punten! Mooi was het niet omdat Sasja met 3 pionnen vooruit verdedigde waardoor je veel lijf-aan-lijf gevechten krijgt en weinig mooi uitgesponnen aanvallen. Het was dan ook even zoeken vooraleer we de juiste tred gevonden hadden. Sasja speelde collectief sterk en vond dikwijls cirkelspeler Gijs. Het leidde na 10m met 5-3. Tasevski verving de nog steeds geblesseerde Jerry op spelverdeler en deed dat prima. Het was niet makkelijk maar hij bleef goed handballen en liet zijn medemaats de ruimte op cirkel zoeken. Zelf won hij dikwijls zijn duels en kon zo zijn medemaats in stelling brengen of zelf scoren. Voor Schoenaker en Versleeuwen was dit geen leuke verdediging en zij werden dan ook vervangen door Schroeder en Vandebeeck. Beiden kwamen goed in en wogen op de verdediging. Sporting kwam stilaan terug maar Sasja bleef nipt aan de goede kant van de score (9-8 na 20m en 15-14 aan de rust).
In de tweede helft zat de dekking (met een goede Barnyak en Vernooy) en vooral ook doelman Vanleeuwen beter in de wedstrijd. De druk werd verhoogd op de dekking van Sasja en die liepen daarom regelmatig tegen een tijdstraf op. Sporting drukte door en nam de wedstrijd nu echt in handen: 17-19 na 40m. Vandebeeck moest ondertussen opgelapt worden maar kon (moest) toch terug spelen.De voorsprong ging naar 3 en zelfs 5 doelpunten 20-23 na 50m, 21-26 na 55m. Sasja deed nog wat terug via de technische worpen van Stulens maar verder dan een 23-26 kwam het niet meer. Een belangrijke overwinning voor Sporting. Er resten ons nog 5 wedstrijden waarvan 3 thuiswedstrijden (Volendam, Tongeren, Quintus) en 2 verplaatsingen (Visé en Bevo). Daarmee moeten we onze huidige positie zien vast te houden. Tussendoor volgt nog de halve finale van de beker van Belgie (don 14/3 thuis tegen Tongeren).
 
Sasja: Gijs 6, Kostic, Luypaert, Vandewoestyne 2, Jacobs, Stulens 9/4, Roelants 2, Govaerts, Schonkeren, van Ransbeeck, Salmi 1, Mathijs 1, Lamberigts 2, De Cubber.
Sp.NeLo: Vanleeuwen, Polfliet, Van Sloot 2, Versleeuwen 2, Tasevski 4, Vernooy 2, Schroeder 3, Vandebeeck 3, Kittel, Barnyak 1, Schoenaker 1, Denert 6/4, Cnyrim 2.
SR’s: Steenwinckels en Steenwinckels

Back to the match-reports

© BENE-LEAGUE 2020 | Disclaimer | Contact | Privacy and Cookies |
THE OFFICIAL WEBSITE OF BENE-LEAGUE HANDBALL