You have voted successfully!

You have already voted!

There is no vote!

You have voted successfully!

Click here to share your all-star selection on facebook!
Remember to use #bnlallstars2020
‌​Share

You have already voted!

Not all fields are filled!

NHV BHB VHV LFH EHF

handbaltv
Twitter Facebook Instagram

Sporting Pelt sluipt richting top-4 na winst in Tongeren: 35-42

Sporting Pelt sluipt richting top-4 na winst in Tongeren: 35-42

Sporting heeft zichzelf een plezier gedaan door Tongeren van zich af te houden na een doelpuntrijke wedstrijd. Door het verlies van Hurry-up komt Sporting tot op 2 punten van de 4e plaats.
Nochtans hadden we er geen te beste trainingsweek op zitten. Versleeuwen en Vernooy langdurig out maar ook Louis Vandebeeck en Ricardo Silva bleven op de bank door een duimblessure. We beschikten echter nog over ander kanonnen! Zo zijn Ephrahim Jerry en Robin Schoenaker (wat gooit die hard!) zich stilaan in EK-vorm aan ‘t spelen. Met respectievelijk 10 en 13 doelpunten waren zij onhoudbaar. De schoten van Schoenaker op rechteropbouw waren zo hard dat geen van de 3 Tongerse doelmannen er zicht op kregen. Hoewel de jonge Vanhove een verdienstelijke prestatie neerzette in dat Tongerse doel. Nederlands geweld dus bij Sporting! En dan vergeten ze bij ‘Oranje’ nog Tommie Falke die er ook weer 7 inlegde.
De speaker van Tongeren werd een beetje moedeloos van zoveel shotkracht! Bovendien werden ze goed bediend door Vlatko Tasevski.
Achteraan werd het niet zo nauw genomen want het regende doelpunten aan beide kanten! Of kwam dat bij ons omdat we mandekking speelden vanaf de 1e minuut op Arber Qerimi en daardoor achteraan wat meer gaten ontstonden? In alle geval waren er na 10 minuten al 18 doelpunten gevallen (9-9). Sporting bleef maar druk zetten op de Tongerse defensie die wat defensief stond en via 14-17 (20m) gingen we rusten met 18-24. Dat was vroeger een mooie einduitslag...
In de tweede helft ging Tongeren met een 3-2-1 wat offensiever verdedigen maar dat speelde in het voordeel van onze cirkelspelers. Niels Vansloot werd dikwijls gevonden en scoorde of haalde er een strafworp uit die steeds feilloos door Bart Kohlen werd omgezet. De kloof bleef dus op het bord (23-29 na 40m) en omdat aan Tongerse zijde enkel Florian Glesner en Joris Gillé goed bij schot waren kon Sporting zelfs nog verder uitlopen: 28-36 na 50 minuten was gerust stellend te noemen, ook al ging Tongeren nu Jerry ook van individuele dekking voorzien. Doelman Denert deed zijn duit in het zakje en hielp de voorsprong uitbouwen. Pelt wisselde nog door en kon de wedstrijd rustig uitspelen tot een verdiende 35-42. Maandag om 18u spelen we in Jemeppe voor de beker en ook daar willen we ons kwalificeren voor de volgende ronde. Tussendoor mogen de jongens op afzondering op ons jaarlijks eetfestijn, alwaar ze goedgemutste supporters mogen bedienen aan tafel!
 
Volgende week sluiten we de heenronde af met een topper op bezoek: OCI-LIONS komt als 2e en favoriet naar de ‘hel van het noorden’.
 
Tongeren: Stanoilovic, Vanhove, De Knegt, Gillé 9, Devisch 3, Qerimi 7/4, Bolaers, Glorieux 1/1, Pepels 4, Danse, Gevers 2, F Glesner 5, C Glesner, Seirikidis, D’Hanis 4, Rodado.
SP Pelt: Denert, Van Leeuwen, Silva, D Vandebeeck, L Vandebeeck, Falke 7, Jerry 10, Tasevski 3, Kohlen 6/4, R Schoenaker 13, P Schoenaker 1, Spooren, Van Sloot 2.
SR’s: Weijmans en Wolbertus
 

Back to the match-reports

© BENE-LEAGUE 2020 | Disclaimer | Contact | Privacy and Cookies |
THE OFFICIAL WEBSITE OF BENE-LEAGUE HANDBALL