You have voted successfully!

You have already voted!

There is no vote!

You have voted successfully!

Click here to share your all-star selection on facebook!
Remember to use #bnlallstars2020
‌​Share

You have already voted!

Not all fields are filled!

NHV BHB VHV LFH EHF

handbaltv
Twitter Facebook Instagram

Sporting Pelt wint van Tongeren: 35-29. Beslissing Final 4 valt in de laatste wedstrijd !

Sporting Pelt wint van Tongeren: 35-29. Beslissing Final 4 valt in de laatste wedstrijd !

Spanning tot de laatste speelronde. Hiervoor verantwoordelijk : Sporting Pelt ! Als we niet zo’n sterke terugronde speelden waren de deelnemers voor de F4 al lang bekend. Nu mogen nog 4 teams strijden voor 3 plaatsen. Daarbij lijkt Bevo over de beste papieren te beschikken. Bevo mag thuis tegen Volendam het verschil maken. Bij gelijke punten is het doelpuntensaldo doorslaggevend. Het programma voor volgende week en de stand:

 

1. Bocholt    39p     saldo +160

2. Lions        30p      saldo +83

3. Bevo        30p      saldo +52

4. Vise         29p       saldo +71

5. Sp Pelt    29p       saldo +52

 

Lions (30p) – Sporting Pelt (29p)

Bocholt (1e) – Visé (29p)

Bevo (30p) – Volendam

 

Eigenlijk staan we er het minst goed voor dus we hoeven niet te cijferen, gewoon winnen bij Lions is voldoende voor de kwalificatie! We zijn dan ook niet afhankelijk van de uitslag op andere velden ! Alles zelf in eigen hand, dat is dus een prettig vooruitzicht.

 

Alleen hebben we grote zorgen want 2 dragende spelers vielen gisteren vroeg in de wedstrijd uit met een flinke blessure. Robin Schoenaker ging door de getormenteerde linkerenkel. Een operatie dringt zich op, maar de vraag is wanneer?

De andere blessure is voor Bart Köhlen. Bij een shotpoging blesseerde hij zich aan de buikspieren. Hoe erg dat is, zal de echo moeten uitmaken ! Positief is dan weer de terugkomst van Louis Vandebeeck die er gisteren meteen al 6 potte en zo voor een beetje veel ademruimte zorgde in de opbouwlijn. Onder het oog van Mevrouw Abati greep Sporting Tongeren meteen bij de keel. Köhlen, Jerry, maar vooral Falke, die een superdag had, lieten Tongeren meteen zien dat het menens was: 9-4 na 10 minuten. Ook het aandeel van doelman Thijs Vanleeuwen was aanzienlijk. Thijs speelt nu al weken op een hoog niveau en kan doorslaggevend zijn in ‘money-time’. Onder impuls van D’Hanis, Seirikidis en Devisch knabbelde Tongeren een beetje van de achterstand weg : 12-8 na 20 minuten. De slotfase van die eerste helft was opnieuw voor Falke die enig mooi de 18-12 ruststand op het bord prikte.

In de tweede helft bikkelde Tongeren verder en pushte het wel maar Sporting had na 45 minuten nog steeds een voorsprong van 5 à 6 doelpunten op het bord. Youngsters Louis Vandebeeck en de prima ingevallen Robbe Spooren deden de boel helemaal op slot en zorgden zo voor een mooie 35-29 overwinning. Die andere youngster Deekens pakte nog een strafworp ! Het Sporting publiek op de banken en spanning ten top voor die laatste wedstrijd bij Lions, dat zelf ook moet winnen voor de kwalificatie. Abati riep het al van de eerste speeldag dat hij erbij was: “Ik wil naar die F4 !” Iedereen lachte instemmend, maar geloofde het eigenlijk niet. Nu, negen wedstrijden verder, mag hij met zijn team alvast trots zijn op de 15 op 18 die het realiseerde. Nu nog de ‘grande finale’ bij Lions volgende week. Sporting gaat een volksverhuizing voorbereiden om er een thuiswedstrijd van te maken. Allen daarheen!

 

Sporting Pelt: Vanleeuwen, Denert, Deekens, Vansloot 2, Silva, Falke 11, Jerry 5/1, Tasevski 4, Vernooy, Kohlen 3/2, Vandebeeck 6, R Schoenaker 1, Lukkesen, P Schoenaker 1, Spooren 2/1. 4x 2- minuten.

Tongeren: Stanojlovic, De Knegt, Vanhove, Gille, Devisch 5, Glorieux, Pepels 1, Danse 2, F Glesner, Jansen, D’Hanis 5, Bolaers 4, Qerimi 4, C Glesner, Seirikidis 6/2, Gevers 2. 6x 2-minuten.

SR's : Hommers - Remmerswaal

Back to the match-reports

© BENE-LEAGUE 2020 | Disclaimer | Contact | Privacy and Cookies |
THE OFFICIAL WEBSITE OF BENE-LEAGUE HANDBALL