You have voted successfully!

You have already voted!

There is no vote!

You have voted successfully!

Click here to share your all-star selection on facebook!
Remember to use #bnlallstars2020
‌​Share

You have already voted!

Not all fields are filled!

NHV BHB VHV LFH EHF

handbaltv
Twitter Facebook Instagram

Sporting wint de derby van Hasselt

Sporting wint de derby van Hasselt

Een echte derby en Sporting was geladen ! Nochtans had Hasselt geen moeite om de leiding te houden. Het ging gelijk op maar Hasselt stond meestal aan de goeie zijde van de score; 5-5 na 10' en 9-10 na 20 minuten. Het duel tussen Mattias Van Criekinge en Thijs Van Leeuwen werd duidelijk beslecht in het voordeel van de laatstgenoemde. Ondertussen kwam Ephrahim Jerry op toerental en scoorde dat het een lieve lust was. De verdediging werd omgesteld om Abadi te houden maar het regende 2—minuten straffen aan Pelter zijde en dus was het zwoegen. Een 14-15 stand aan de rust was wel correct.
In de tweede helft bedacht Hasselt coach Delpire Ephrahim Jerry met individuele dekking maar dat bracht geen zoden aan de dijk. Sporting dichtte niet alleen de kloof maar nam ook een voorsprong via Bart Köhlen: 22-20 na 40'. Achteraan stond de dekking, met een uitstekende Peter Schoenaker op De Beule, heel goed te verdedigen. Sleutel op de deur was Marco Vernooy ! Hij verdedigde uitstekend en blokte daarenboven de schoten van De Beule of Buciuman vakkundig af. Dat zorgde ervoor dat Hasselt moeilijk tot scoren kwam en een inventieve Tasevski verdeelde en veelal Jerry scoorde, ondanks de mandekking. Ondertussen scoorde Bart Köhlen al zijn strafworpen en schoot zich zo samen met Jerry (topscoorder met 11! ) naar een gedeelde ‘man-of-the-match’ award, uitgeroepen door de supporters van Sporting Pelt!
De drive en mentaliteit die vorige week in Houten ontbrak was nu zeker aanwezig en met 30-25 (50') na 55min gaf coach Vlijm de mogelijkheid om ook Door Vandebeeck en Robbe Spooren op te stellen en Door bedankt met een pegel in de haak ! Hasselt kon nog aan resultaatsverbetering doen maar meer dan 34-30 zat er niet in.
Sporting moet nog altijd de 2 verloren punten van vorige week gaan terug halen, maar dit was opnieuw bemoedigend. Benieuwd wat we volgende week kunnen en bij titelkandidaat Visé.
 
Sporting Pelt: Van Leeuwen, Denert, Deekens, Silva, Falke 5, Door Vandebeeck 1, R Spooren, Jerry 11, Tasevski 1, Vernooy 3, Köhlen 8/5, Vandebeeck Louis 1, R Schoenaker, P Schoenaker 4, Lukkesen.
 
I Hasselt: Leckebusch, Plessers, Kelchtermans 4, Buciuman 1, Stulens, Van Der Goten 1, Mirosavljevc 1, Meulders 2, Gijs 4, Van Criekinge 1, Vossen 8, Coenen, Degbey, De Beule 2, Abadie 6/2, Boiten.

Back to the match-reports

© BENE-LEAGUE 2020 | Disclaimer | Contact | Privacy and Cookies |
THE OFFICIAL WEBSITE OF BENE-LEAGUE HANDBALL