You have voted successfully!

You have already voted!

There is no vote!

You have voted successfully!

Click here to share your all-star selection on facebook!
Remember to use #bnlallstars2020
‌​Share

You have already voted!

Not all fields are filled!

NHV BHB VHV LFH EHF

handbaltv
Twitter Facebook Instagram

Vise laat OCI-LIONS met lege handen staan.

Vise laat OCI-LIONS met lege handen staan.

Nadat Achilles Bocholt zaterdag 15 december na 13 wedstrijden haar eerste nederlaag leed tegen het op de 4de plaats staande BEVO, kon OCI-LIONS goede zaken doen door thuis te winnen van de op 2de plaats staande HC Visé.

Helaas wist Limburg LIONS de 12-6 voorsprong niet om te buigen naar winst want in de slot seconde zette Adrien Cusumano de 27-28 op het scorebord.
In de eerste helft kon OCI-LIONS uitlopen naar een 12-6 voorsprong. Limburg LIONS zat lekker in hun vel en kon door alert en fysiek sportief spel, Visé het nakijken geven. In de 21 minuut kreeg Yves Vancosen een directe rode kaart wat een breekpunt in de wedstrijd bleek te zijn.

De kersverse vader Roel Adams scoorde de 12-6 maar bleek in het gezicht geraakt te zijn door Vancosen, die hiervoor dus rood ontving. Na dit incident wisten onze mannen 8 ½ minuut niet te scoren. Uiteindelijk lukte het João Ramos de 13-10 op het scorebord te zetten maar in de slotseconde van de eerste helft scoorde Visé de 13-11 ruststand door Sebastien Gava.

Visé kwam sterk uit de startblokken en boog de achterstand al snel om naar een 13-14 voorsprong. Daarna ging de stand over en weer, geen bijzonder mooi handbal, maar uitermate spannend. Aanvallend kwamen onze mannen op dat moment iets te kort en keken uiteindelijk tegen een 18-22 achterstand aan.
Nadat Mark Schmetz, Ramos en Baart weer opstelde begon het gelukkig weer te lopen. Joris Baart en Serge Heijnen lieten zien dat het menens was en mede door het totale collectief werd de achterstand omgebogen naar een 25-24 voorsprong. Ivar Stavast liet ook van zich horen en deed op dat moment ook een duit in het zakje en hielp LIONS om op een minimale voorsprong te blijven 26-25 en 27-26.
Bij een stand van 27-27 en nog 30 seconden te spelen was het Ramos die het net dit keer helaas niet wist te vinden en de bal over schoot. Visé had de laatste kans.

Coach Korneel Douven van Visé pakte direct een time-out en zette zijn team nog even tactisch goed neer. Iedereen verwachte dat de bal naar Nuno Carvalhais gespeeld zou worden, maar het werd Adrien Cusumano die de overwinning in de laatste seconde voor Visé uit het vuur sleepte en schoot de 27-28 binnen, een subliem doelpunt.

De doelpuntenmakers LIONS: Joao Ramos 6, Joris Baart 5, Serge Heijnen en Ivar Stavast 4, Ivo Steins 3, Luca Van Straaten en Roel Adams 2, Lino Janssen 1.

Doelpuntenmakers Visé: Nuno Carvalhais 8, Sergio Rola 6, Benjamin Danesi 4, Florian Glesner 3, Adrien Cusumano, Louis Marchal, Vincent Bello 2 en Sebastien Gava 1 doelpunt.

Back to the match-reports

© BENE-LEAGUE 2020 | Disclaimer | Contact | Privacy and Cookies |
THE OFFICIAL WEBSITE OF BENE-LEAGUE HANDBALL