You have voted successfully!

You have already voted!

There is no vote!

You have voted successfully!

Click here to share your all-star selection on facebook!
‌​Share

You have already voted!

Not all fields are filled!

NHV BHB VHV LFH EHF
fanseat
Flickr YouTube Twitter Facebook

Nederland wint eerste van twee oefenduels tegen België

Nederland wint eerste van twee oefenduels tegen België

Woensdag 4 januari vond de oefeninterland tussen België en Nederland plaats in sporthal Ten Gaerde te Groot-Bijgaarden waar zo’n 400 toeschouwers aanwezig waren. Beide ploegen bereiden zich voor op de kwalificatieronde voor het Europees Kampioenschap in 2018 en spelen twee oefeninterlands tegen elkaar in de eerste week van januari. Zowel bij de Red Wolves als bij het Nederlands team bestaat het overgrote deel van de selectie uit spelers die momenteel actief zijn in de BENE-League. Bij de Red Wolves zijn dit maar liefst twaalf spelers, en bij Nederland negen spelers.

Het begin van de wedstrijd is duidelijk voor de Red Wolves, die met name door een sterk spelende Arber Qerimi na een kwartier op een 9-8 voorsprong staan. Pas na achttien minuten is het Luc Steins die de gelijkmaker in de wedstrijd binnenschiet, maar Nederland mist nog te veel open kansen in deze fase van de wedstrijd. Youri Denert (Sporting Nelo) keept een degelijke eerste helft maar kan niet voorkomen dat beide ploegen gaan rusten met een gelijke stand van 13-13.

In de tweede helft tapt het Nederlands team uit een ander vaatje en heeft België meer moeite door de Nederlandse dekking heen te komen. Nederland loopt in de eerste vijf minuten uit naar 13-15, maar wordt vervolgens slordig in de aanval. De Red Wolves profiteren hier optimaal van en komen in no-time terug tot 15-15 om vervolgens door te stomen naar een 17-15 voorsprong na tien minuten. 
Nederland herpakt zich echter na deze korte inzinking en krijgt de dekking weer op orde. Na een kwartier spelen is het Nederland dat de wedstrijd volledig naar zich toegetrokken heeft en gestaag begint uit te lopen. Met nog vijf minuten op de klok is het 19-24 en lijken de kansen op een overwinning voor de Red Wolves verkeken. Thomas Cauwenberghs brengt met enkele mooi afgeronde breaks nog wat hoop terug in de harten van de Belgische toeschouwers, maar dichterbij dan 22-25 zullen de Belgen niet meer komen. Eindstand 22-26.
Uitblinkers aan Belgische zijde waren Tongeren-spelers Jeroen de Beule, Julien Devisch en Arber Qerimi met ieder vier doelpunten. Aan Nederlandse zijde was Luc Steins het meest trefzeker met vijf doelpunten.

Komende vrijdag spelen beide ploegen nogmaals tegen elkaar, ditmaal in Sporthal Damburg te Bocholt. Aanvang van de wedstrijd is 19.45.

Scores Red Wolves: Thomas Cauwenberghs, Jeroen de Beule en Julien Devisch 4, Nathan Bolaers, Benjamin Danesi, Nicolas Danse, Gert-Jan Mathijs, Tom Robyns en Serge Spooren 1.

Scores Nederland: Luc Steins 5, Tommie Falke, Jorn Smits, Jort Neuteboom en Joris Baart 3, Iso Sluijters 2, Jeroen van de Beucken, Nick de Kuyper, Léon van Schie, Ivo Steins en Sonni de Jonge 1.

Hieronder enkele foto's van de wedstrijd gemaakt door Stijn Gijs:

Back to the news

speler van de maand
WINNER OF THE MONTH:
Ivo Steins
18
© BENE-LEAGUE 2018 | Disclaimer | Contact | Privacy and Cookies
THE OFFICIAL WEBSITE OF BENE-LEAGUE HANDBALL