You have voted successfully!

You have already voted!

There is no vote!

You have voted successfully!

Click here to share your all-star selection on facebook!
‌​Share

You have already voted!

Not all fields are filled!

NHV BHB VHV LFH EHF
fanseat
Flickr YouTube Twitter Facebook

Nederlands Kampioen OCI-LIONS verslaat Belgisch kampioen Bocholt

Nederlands Kampioen OCI-LIONS verslaat Belgisch kampioen Bocholt

De eerste competitiewedstrijd voor OCI Nitrogen-LIONS in de BENE-League vond plaats in Fitland XL, de tegenstander was Handbal Achilles Bocholt. Na de desastreuse nederlaag in Oostenrijk tegen Alpla HC Hard afgelopen vrijdag, is het tijd om het blazoen weer op te poetsen. Onder leiding van de nieuwe coach Mark Schmetz leek het erop dat OCI-LIONS een moeilijke avond zou krijgen want in de eerste helft domineerde de Belgisch Kampioen met snelle aanvallen en effectieve afronding.  Na een snelle 3-1 voorsprong voor LIONS, stokte het aanvalsspel en werden kansen slordig uitgespeeld. Er werd veel balverlies geleden waardoor Bocholt telkens kon uitlopen maar toch bleef het verschil binnen de perken: ruststand 14-15.

De tweede helft bood een heel ander gezicht; OCI-LIONS kwam een stuk frisser uit de kleedkamers en binnen 10 minuten stond het 23-18 en leek er geen vuiltje meer aan de lucht. Bocholt ging bij balbezit hun doelman wisselen voor een zevende veldspeler maar deze gok werkte juist in het voordeel van LIONS, want Ivo Steins (2 maal) en Evert Kooijman wisten snel te schakelen en vanaf de eigen cirkel de bal in het lege doel te werpen. Thijs van Leeuwen keepte ook een puike partij en werd uiteindelijk terecht uitgeroepen tot Man of the Match; dit had echter net zo goed Joao Ramos kunnen zijn met 9 doelpunten. Na het gat dat in de eerste 10 minuten van de eerste helft geslagen werd, kwam de overwinning voor OCI-LIONS geen moment meer in gevaar. Eindstand  33 – 29.

Aan Mark Schmetz de vraag waarom er zo’n groot verschil was tussen beide speelhelften: “We hebben een hele nieuwe ploeg. Tijdens de rust heb ik gezegd, dat we maar 1 doelpunt achterstonden en niet in paniek hoefden te raken. We zitten op 60% van ons kunnen, dus rustig blijven en gedisciplineerd spelen en dan komt het de tweede helft vanzelf wel. We kunnen meer doorwisselen en in een hoger tempo spelen. Natuurlijk is er nog veel ruimte voor verbetering, maar vandaag hebben ze het goed opgepakt.”

Over de “empty netters” zei Schmetz het volgende: “Je weet dat dit gaat gebeuren met de nieuwe regels. Doelman eruit voor veldspeler; als je dan in de dekking de bal verovert en snel schakelt kun je hier makkelijk van profiteren, en we trainen daar ook op. Dit hoort bij het tactische spelletjes met de nieuwe regels.”

Over de Europacup wedstrijd van a.s. zaterdag: “We moeten proberen om ons weer te verbeteren ten opzichte van vandaag en we moeten die wedstrijd gewoon winnen. Niet dat we 11 doelpunten kunnen goedmaken; dan zou er een wonder gebeuren moeten gebeuren. Maar het publiek kan in ieder geval een mooie wedstrijd verwachten.”

Doelpuntenmakers OCI-LIONS:  Joao Ramos 9, Ivo Steins 6, Joris Baart 5, Evert Kooijman 3, Alec Smit 3, Rob Schmeits 2, Thomas Dekker 2, Eligio Pepels 2, en Ephrahim Jerry 1.  

Back to the news

Flickr
speler van de maand
WINNER OF THE MONTH:
Ivo Steins
18
© BENE-LEAGUE 2018 | Disclaimer | Contact | Privacy and Cookies
THE OFFICIAL WEBSITE OF BENE-LEAGUE HANDBALL