• NHV
  • Handbal BE
  • Ligue Francophone BE
  • EuroHandball
  • HandballTV
news image

Transfers binnen de BENE-League Handball

KEMBIT-LIONS hebben zich weten te versterken met de jonge keeper Jens Dijkstra. Hij krijgt in Sittard-Geleen de moeilijke opdracht om  de sterke Luuk Hoiting te vervangen. Dezelfde Hoiting is wel aangebleven als keeperstrainer voor Dijkstra. De jeugdinternational is afkomstig van WHC/Hercules.

Bij JD Techniek / Hurry Up (Zwartemeer) mogen ze 24 jarige spelverdeler Erik Blauw verwelkomen in hun midden. Blauw is afkomstig van Volendam en speelde eerder ook voor Aalsmeer en LIONS. Met eerstgenoemde werd hij tweemaal Nederlands kampioen. Blauw staat bekend om zijn dynamiek, diepgang en schotkracht in zijn spel.

Sporting Pelt (Neerpelt) wist zich verrassend genoeg te versterken met de Nederlandse oud-international Bartek Konitz. De oorsproelijk uit Waalwijk afkomstige Konitz speelde onder andere voor Vive Kielce en Wisla Plock. Bij Sporting Pelt is Konitz de vervanger van de naar Zwitserland vertrokken Ephrahim Jerry.

KRAS / Volendam heeft zich ook flink geroerd op transfergebied. Naast de buitenlanders (geen Belgen of Nederlanders) Aboubakar Fofana en Filip Pettersson vertrokken ook enkele Nederlanders richting Volendam. Tim Roefs en Evert Kooijman spelen het komende seizoen in het andere Oranje. Roefs komt over van KEMBIT-LIONS waar hij afgelopen jaar een sterk seizoen kende in de HandbalNL League. Hij gaat nu bij Volendam samenspelen met zijn broer Jeroen Roefs die reeds bij de Volendam speelde. De Oranje International Evert Kooijman komt over van de regerende BENE-League kampioen Sezoens Achilles Bocholt. Hij zal proberen Volendam dit jaar naar de top van de BENE-League te stuwen.

Bij Herpertz/BEVO uit Panningen komt Eligio Pepels de ploeg versterken. De handballer uit Stein speelde eerder voor Sporting Pelt, Handbal Tongeren, Hubo Initia Hasselt en KEMBIT-LIONS. Pepels staat bekend om zijn verdedigende kwaliteiten.

De Nederlandse landskampoen Green Park Aalsmeer krijgt versterking van Calvin van der Scheer. De linkeropbouwer komt over van E&O uit Emmen. De omgekeerde weg richting Drenthe word bewandeld door Bart Mik. De rechterhoekspeler laat Aalsmeer achter en sluit zich aan bij JD Techniek / Hurry Up uit Zwartemeer